Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، ایرنا نوشت: از فردا، چهارشنبه، نمایشگاه بین‌المللی کتاب فعالیت رسمی خود را آغاز می‌کند حال آنکه، در چند روز گذشته برخی نویسندگان و ناشران، از منع ورود کتاب‌های مجوزدارشان به این نمایشگاه خبر داده‌اند.

اردیبهشت‌ماه برای اهالی کتاب، ماه ویژه‌ای است؛ ماهی که دوستداران کتاب و کتابخوانی همگی در یک محفل بزرگ دور هم گرد می‌آیند و ناشران، آثار نشر خود را برای معرفی و فروش عرضه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اتفاق مهم فرهنگی همیشه با مسائل حاشیه‌ای همراه بوده است. امسال و در آستانه سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب، حواشی زودتر از آغاز برگزاری این رویداد خودنمایی کرد. عمادالدین باقی، نویسنده، با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود خبر جلوگیری از حضور دو جلد از کتاب‌های نشر سرایی را رسانه‌ای کرد.

باقی در این‌باره نوشت:

«امروز شنبه سی و یکم فروردین از وزارت ارشاد با مدیر نشر سرایی تماس گرفته و گفتند به فرموده دادستانی تهران کتاب‌های «اعدام و قصاص» از عمادالدین باقی و «دین دولتی و دولت دینی» از محمد قوچانی که هر دو قدیمی و به لحاظ قانونی دارای مجوز انتشار هستند در نمایشگاه نباید عرضه شوند. ظاهراً لیستی از کتاب‌های ناشران دیگر هم به وزارت ارشاد ابلاغ شده است که نباید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب عرضه شوند. یکم اینکه این کار نقض تفکیک قوا و مداخله قوه‌ای در کار قوه دیگر است و مانند این است که یک وزارتخانه حکم صادره یک دادگاه را باطل کند یا برای قوه‌قضاییه تعیین تکلیف نماید. دوم اینکه این کار‌ها نتیجه عکس دارد و همه آن کتاب‌ها را پرفروش‌تر می‌کند، در حالی که این کتاب‌ها اصولاً به دلیل تاریخ انتشارشان به‌ندرت به نمایش درمی‌آیند و طبق تجربه سال‌های گذشته، عرضه و فروش آن‌ها در شمار محدودی انجام شده است، ولی اکنون افکار عمومی را کنجکاو می‌کند که مگر در این کتاب‌های دارای مجوز چه سخنی است که نباید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب عرضه شوند. سوم اینکه در دنیای بدون مرز و کنترل اینترنت که هر کتاب ممنوعه‌ای به‌سادگی در دسترس عموم است، منطق عقلایی ایجاب می‌کند که از نشر کاغذی در چارچوب مقررات استقبال می‌شود.»

**ممنوعیت بعد از چهار بار تجدید چاپ

سه کتاب از انتشارات کویر نیز در لیست کتاب‌های ممنوعه نمایشگاه قرار گرفته است؛ کتاب‌هایی که از تاریخ انتشار برخی از آن‌ها بیش از 10 سال می‌گذرد. محمدجواد مظفر مدیر انتشارات کویر درباره جلوگیری از حضور برخی از کتاب‌های این نشر در نمایشگاه کتاب امسال گفت: هفته قبل، از اداره کتاب با ما تماس گرفتند و گفتند نامه‌ای از معاون دادستانی تهران آمده است که سه عنوان کتاب را نمی‌توانید در نمایشگاه عرضه کنید. یکی از این کتاب‌ها چاپ چهارم است، یکی دیگر چاپ سوم و دیگری چاپ دوم است. نمی‌دانم بعد از این همه مدت، توزیع این کتاب‌ها در نمایشگاه چه مشکلی ایجاد می‌کند؟

**کدام کتاب‌ها؟

این ناشر در پاسخ به این پرسش که آیا سال گذشته این کتاب‌ها در نمایشگاه عرضه شده‌اند یا خیر، گفت: بله «روشنفکری دین و چالش‌های جدید» کتاب مرحوم ابراهیم یزدی که 12 سال قبل مجوز گرفته در نمایشگاه توزیع شده است. متأسفانه ما در کشوری زندگی می‌کنیم که با شگفتی‌ها مواجه می‌شویم. دو اثر هم از سیدهادی طباطبایی با عناوین «فقیهان و انقلاب ایران» و «حدیث نواندیشان دینی» که اولی چاپ چهارم و دومی هم چاپ دومش است، از حضور در نمایشگاه منع شده‌اند.

**نامه‌ای که از دادستانی آمد

مظفر درباره منشأ این ابلاغیه اعلام کرد: رئیس دبیرخانه هیأت نظارت بر نشر کتاب اداره کل کتاب و کتابخوانی، تماس گرفتند و گفتند نامه‌ای از دادستانی آمده است. وقتی هم با مدیرکل صحبت کردم گفتند یک نامه از دادستانی و دادسرای رسانه ارسال شده است. البته این اتفاق نه‌فقط برای کتاب‌های ما بوده، بلکه حدود 20 عنوان کتاب هم در این لیست وجود داشته که می‌توانید از خود دبیرخانه اداره کتاب جویا شوید.

**فقط دستور می‌دهند

مظفر در پاسخ به این سؤال که غیر از نشر شما، کدام ناشران در این لیست قرار داشته‌اند، بیان کرد: به خود ما که ابلاغ نمی‌کنند، فقط دستور می‌دهند؛ یعنی می‌گویند این نامه به اسم شماست و این سه کتاب را شامل می‌شود و اصل نامه را به ما نمی‌دهند. فقط شنیده‌ام که حدود 20 عنوان کتاب بوده است. من با اعتراض آقای باقی در فضای مجازی متوجه شدم که حضور دو کتاب از نشر سرایی را هم منع کرده‎اند. اگر آقای باقی ننوشته بود، آن را هم متوجه نمی‌شدم.

**اقدام قبل از برگزاری

مدیر انتشارات کویر می‌گوید سال‌های گذشته این‌گونه بود که به نمایشگاه می‌آمدند و مثلاً می‌گفتند کتاب «حق‌الناس؛ اسلام و حقوق بشر» آقای محسن کدیور را ارائه نکنید و ما هم ناگزیر به اجرا بودیم. اما امسال هنوز نمایشگاه کتاب شروع نشده و حدود هشت، نُه روز قبل از نمایشگاه این کار را کرده‌اند.

**کی بود، کی بود؟ من نبودم!

در روز‌های گذشته محمدجواد مرادی‌نیا، مدیرکل اداره دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون تکذیب برقراری چنین تماس‌هایی با ناشران اعلام کرد که از سوی اداره تحت مدیریت او در این‌باره با ناشران تماسی گرفته نشده است و تنها در یک مورد که آن هم سوءتفاهم بود، با ناشر صحبت شده و موضوع در حال پیگیری است.

سیدمحمد طباطبایی، مدیر روابط عمومی سی و دومین نمایشگاه کتاب درباره این ماجرا گفت: این روال در همه دوره‌های نمایشگاه بوده و تعداد کتاب‌ها ابتدا خیلی زیاد بوده و با رایزنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نهاد‌های نظارتی، گاهی این تعداد به یک دهم می‌رسید.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 نمایشگاه کتاب وزارت ارشاد ابراهیم یزدی کتاب های غیرمجاز 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۲۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) با ۲۰۷ عنوان کتاب شامل ۴۰ عنوان کتاب جدید در سی‌وپنجمین دوره‌ی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا می‌کند.

این ۴۰ عنوان کتاب جدید انتشارات انقلاب اسلامی شامل کتاب‌هایی است که از اردیبهشت ۱۴۰۲ به بعد چاپ شده‌اند و ۱۴ عنوان نیز برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.
«حدیث زندگی» عنوان مجموعه‌ای ۶ جلدی از انتشارات انقلاب اسلامی است که ۳ جلد از آن در نمایشگاه کتاب امسال در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. این مجموعه شامل شرح احادیث حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای است که در ابتدای جلسات درس خارج فقه از سال ۶۹ تا ۹۵ مطرح شده و برای نخستین بار مجموعه این احادیث منتشر می‌شود.گزیده احادیث «مکارم‌الاخلاق»، «النوادر» و «امالی الصدوق» به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) عناوین کتاب‌هایی هستند که در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

کتاب «گنجینه بی‌پایان» مجلد جدید مجموعه‌ ۴ جلدی «شرح نهج‌البلاغه» است که دربرگیرنده‌ شش گفتار از بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) می‌باشد که به مسأله‌ شناخت و بررسی جایگاه، اهمیت و ویژگی‌های نهج‌البلاغه می‌پردازد. ۳ عنوان دیگر این مجموعه، «منشور حکومت علوی»، «راه روشن مدیران» و «نبوتها» را شامل می‌شود که پیش از این منتشر شده بودند و در حال حاضر، با ویرایش، صفحه‌آرایی و طرح‌ جلد جدید ارائه شده‌اند.

«مروری بر بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مدظله‌العالی درباره موسیقی» نوشته حجت‌الاسلام مهدی گرامی‌پور، «روایت تولید؛ سیره‌ی اقتصادی معصومین (ع) در اندیشه‌ حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ حجت‌الاسلام حمید سبحانی‌صدر، «درآمدی بر نظریه‌ تعلیم و تربیت در بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ حسن‌ ملکی، «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه‌ حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ حجت‌الاسلام سیدمهدی موسوی و «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی در اندیشه‌ حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ مهدی جمشیدی، دیگر عناوین تازه‌ انتشارات انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران هستند.

«روایت اوّل‌شخص از شخصِ اوّل» نوشته مهدی قزلی است که شامل حاشیه‌نگاری‌های این نویسنده از دیدارها و برنامه‌های رهبر معظّم انقلاب طی سال‌های ۸۸ تا ۹۸ است که برخی از آنها در پایگاه KHAMENEİ.IR منتشر شده بود و سیزده روایت نیز برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده است.

کد خبر 6099390 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • «انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • حضور چاپ و نشر بین‌الملل با ۶۰ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • ۱۰ ناشر لاتین و ۳۱ ناشر عرب به نمایشگاه آمدند
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران